What Am I Riddles

Sharpen Your Child’s Thinking Skills With Some Fun What Am I Riddles For Kids

Looking for ways to make learning new words fun for your child? Then look no further, because we’re here to make vocabulary learning fun with some fun what am I riddles. Riddles for kids are great tools to exercise their brains and sharpen their thinking skills. Additionally, these brain workouts also take the boredom out of vocabulary lessons and make them enjoyable. 

Solving riddles has a lot more benefits than just building a strong vocabulary for kids. What am I riddles are not only fun, but they’re a fun way to increase your child’s observational and thinking skills. Children are notorious for their low attention span, the slightest hint of boredom and you’ll have a distracted learner on your hand. These guess what I am riddles that get their brains working and keep them entertained while they learn. 

So, are you ready to put your thinking caps on? Here is a list of what am I riddles with answers to test your knowledge.

List Of What Am I Riddles For Kids

Here are some amazing what am I riddles for kids with answers in order of increasing difficulty. So, put your brains to the test and solve these riddles.

Easy What Am I Riddles With Answers

  1. I am a hot ball of bright light in the sky and I disappear at night. What am I? Answer: Sun
  2. I get bigger and rounder with size and come in several colors that are bright. I leak and become smaller if you don’t tie me tight. But if you poke me, I’ll go “pop” and give you a fright! What am I? Answer: Balloon
  3. I get wet when I dry and get dirty when I wipe. What am I? Answer: Towel
  4. You stop at red and move to green. What am I? Answer: Traffic Light
  5. I have no eyes, ears, hands or legs, but I am strong enough to move the earth. What am I? Answer: Earthworm
  6. I’m very tall when I’m young but get shorter as I get older. What am I? Answer: Candle
  7. I’m a ball that you can roll but cannot be bounced or thrown. What am I? Answer: Eyeball
  8. I clean everything from top to toe, but the more you use the smaller I grow. What am I? Answer: Soap
  9. I have no wings, but I can fly. And I have no eyes, but I can cry. What am I? Answer: Clouds
  10.  I have two hands that only meet twice a day. What am I? Answer: Clock
  11. I’m in a room that is small, but you can’t enter me or leave. But I am a room that you can eat. What am I? Answer: Mushroom
  12.  I have a lot of eyes but I can’t see. What am I? Answer: Potato
  13.  I am tall and thin with a single eye. But whatever you do I can’t see and you can’t make me cry. What am I? Answer: A needle
  14. I fall down a lot but can never get back up. What am I? Answer: Raindrops
  15. I have a lot of keys, yet I can’t open a single lock. What am I? Answer: A Piano

What Am I Riddles Hard

  1. I am not my sister or even my brother, but I am still my parent’s child. What am I? Answer: Myself
  2. I have one head and four legs but only one foot. What am I? Answer: A bed
  3. I’m a nut, but unlike other nuts, I’m soft, filled and sweet. What am I? Answer: Donut
  4. I was popular and well-known and filled with a lot of things you could know, but since the internet was born, I’m all alone. What am I? Answer: Library
  5. I’m made of many colors except gold, but some say I keep the gold at the ends. What am I? Answer: Rainbow
  6. If you peel my skin, I won’t cry but you definitely will. What am I? Answer: Onion
  7. The more I eat the bigger I get. But if you give me a drink, the faster I die! What am I? Answer: Fire
  8. Though I go up and down, I can’t ever move from my place. What am I? Answer: Stairs
  9. You can hear me, but never touch or see me. What am I? Answer: Voice 
  10. The more you use me the sharper I get and the less you use me the rustier I get. What am I? Answer: Your Brain
  11. I have a neck and two hands, but I have no head or hands. What am I? Answers: A shirt
  12. I’m made of water, but if you put me in water, I disappear. What am I? Answer: Ice
  13. We were once nine siblings, but one was fake so we’re now a family of eight. I can spin around all day despite my enormous weight. What am I? Answer: The Earth
  14. I wash, cut and shave several times a day, but my hair still stays the same. What am I? Answer: A barber
  15. People save me, change me, raise me and are always looking for ways to make more of me. What am I? Answer: Money

We hope you enjoyed a good brain workout from these What am I riddles for kids. Looking for more riddles? Try these animal riddles for kids and tricky riddles for kids with answers.