Riddles for Kids

Riddles for Kids with Answers

Solving riddles and giving correct answers fills us all with triumph. Even kids love to solve riddles. It gives them a chance to use their imagination. There are plenty of reasons why kids must be introduced to riddles. Riddles for kids stimulate their minds. It also promotes out-of-the-box thinking. We provide a collection of riddles for kids. Not only kids, but adults can also enjoy these riddles!

Are you thinking about how to indulge in an activity with your kids that they will also enjoy? Consider taking part in a good old riddle. Riddles for kids will not only entertain them but will also provide creative thinking. Riddles are a great way to teach kids many new words and phrases. 

Click on the links below to explore topic wise riddles for kids with answers:

  1. Animal Riddles For Kids
  2. Christmas Riddles For Kids
  3. Detective Riddles For Kids
  4. Easter Riddles For Kids
  5. Easy Riddles For Kids
  6. Halloween Riddles For Kids
  7. Math Riddles For Kids
  8. Scavenger Hunt Riddles For Kids
  9. Thanksgiving Riddles For Kids
  10. Tricky Riddles For Kids

Given below are certain riddles for kids with answers:

  1. What needs to be broken before you can use it? Answer: An egg
  2. Not many people have stepped on me. I never stay full for long. I have a dark side. What am I? Answer: The moon
  3. I am running all the time, but never get tired or hot. What am I? Answer: The refrigerator
  4. You can touch me, but I can’t touch you back. You can see me, but I only reflect you and can never reject you. What am I? Answer: A mirror
  5. I’m tall when I’m young and short when I’m old. What am I? Answer: A candle
  6. What month of the year has 28 days? Answer: All of them
  7. What is full of holes but still holds water? Answer: A sponge
  8. What question can you never answer yes to? Answer: Are you asleep yet?
  9. What gets wet while drying? Answer: A towel
  10. A man dies of old age on his 25th birthday. How is this possible? Answer: He was born on February 29.
  11.  What 2 things can you never eat for breakfast? Answer: Lunch and dinner.
  12. It belongs to you, but your friends and family use it more. What is it? Answer: Your name.
  13. Robin’s mother has three children: Maria, Rose and ___? Answer:  Robin
  14. There’s only one word in the dictionary that’s spelled wrong. What is it? Answer: The word wrong.
  15. I have a tail and a head, but nobody. What am I? Answer: A coin.
  16. Which word becomes shorter when you add 2 letters to it? Answer: The word short.
  17. You’re running a race and at the very end, you pass the person in 2nd place. What place did you finish the race in? Answer: You finished in 2nd place.
  18. I have branches, but no fruit, trunk, or leaves. What am I? Answer: A bank
  19. The more of this there is, the less you see. What is it? Answer: Darkness
  20. What can you hold in your left hand but not in your right? Answer: Your right elbow
  21. There is a rooster sitting on top of a barn. If it laid an egg, which way would it roll? Answer: Roosters don’t lay eggs.
  22. I have no life, but I can die. What am I? Answer: A battery.
  23. Mary has four daughters, and each of her daughters has a brother — how many children does Mary have? Answer: Five.
  24. You walk into a room that contains a match, a kerosene lamp, a candle, and a fireplace. What would you light first? Answer: The match.
  25. It’s the only place in the world where today comes before yesterday. Where is it? Answer: Dictionary
  26. What goes up and down but doesn’t move? Answer: A staircase
  27. What can’t be put in a saucepan? Answer: Its lid
  28. What has lots of eyes, but can’t see? Answer: A potato
  29. What has hands, but can’t clap? Answer: A clock
  30. What has legs, but doesn’t walk? Answer: A table
  31. What can you catch, but not throw? Answer: A cold
  32. What has many teeth, but can’t bite? Answer: A comb
  33. Where does one wall meet the other wall? Answer: In the corner
  34.  What three numbers, none of which is zero, give the same result whether they’re added or multiplied? Answer: One, two and three
  35. If there are three apples and you take away two, how many apples do you have? Answer: You have two apples.
  36. You see me once in June, twice in November, and not at all in May. What am I? Answer:  The letter e
  37. What word is pronounced the same if you take away four of its five letters? Answer: Queue
  38. What is so fragile that saying its name breaks it? Answer: Silence.
  39. You’ll find me in Mercury, Earth, Mars, and Jupiter, but not in Venus or Neptune. What am I? Answer: The letter R.
  40. I make a loud sound when I’m changing. When I do change, I get bigger but weigh less. What am I? Answer: Popcorn