Fun Trivia Questions For Kids

Fun Trivia Questions For Kids With Answers

Kids love trivia nights. Parents can organize trivia games for kids. Not only kids but other members of the family can also enjoy trivia nights at home. Fun trivia nights are not only entertaining but also boost knowledge. There are various categories of trivia questions. 

The questions can be about sports, food, entertainment, animals, etc. Let us look at some of the fun easy trivia questions and answers for kids. You can avail of these fun trivia questions for kids in printable format.

Fun Easy Trivia Questions And Answers For Kids

Q1. Which big cat is the largest?

Ans- Tiger

Q2. Which is the largest planet in the solar system?

Ans- Jupiter

Q3. In which city did the Olympic games originate?

Ans- Athens, Greece

Q4. How many rings are there in Olympic rings?

Ans- Five

Q5. What is the fastest aquatic animal?

Ans- The Sailfish

Q6. Are worker bees male or female?

Ans- Female

Q7. How many Earths can fit inside the sun?

Ans- 1.3 Million

Q8. Which color is an emerald?

Ans- Green

Q9. Whose nose grew longer every time he lied?

Ans- Pinocchio

Q10. Which US state is famous for Hollywood?

Ans- California

Q11. Which type of fish is Nemo?

Ans- A Clownfish

Q12. Where is the Great Pyramid of Giza located?

Ans- Egypt

Q13. What do bees consume to make honey?

Ans- Nectar

Q14. Which dinosaur had 15 horns?

Ans- Kosmoceratops

Q15. How many legs does a lobster have?

Ans- Ten

Q16. What colors are the spots on a common ladybug?

Ans- Black

Q17. How many teeth does an adult human have?

Ans- Thirty-two

Q18. How many animals are there in the periodic table?

Ans- 118

Q19. Which is the world’s largest ocean?

Ans- Pacific ocean

Q20. Which is the largest internal organ in the human body?

Ans- The liver

Q21. What is the group of stars called that form an imaginary picture?

Ans- Constellation

Q22. How much is the diameter of a basketball hoop?

Ans- 18 inches

Q23. What serves as the base for guacamole?

Ans- Avocado

Q24. Which company is the largest chocolate manufacturer in the United States?

Ans- Hershey’s

Q25. What do bees produce?

Ans- Honey

Q26. Who wrote Romeo Juliet?

Ans- William Shakespeare

Q27. What is the name of Harry Potter’s pet owl?

Ans- Hedwig

Q28. How many colors are there in a rainbow?

Ans- Seven

Q29. Name the largest state in America.

Ans- Alaska

Q30. Which planet is known to have the most gravity?

Ans- Jupiter

Q31. Which is the chemical name for common salt?

Ans- Sodium Chloride (NaCl)

Q32. Which was the first country to use paper money?

Ans- China

Q33. Which is the fastest flying bird in the world?

Ans- Peregrine Falcon

Q34. What is the princess’s name in Princess and the Frog?

Ans- Tiana

Q35. Who was the first Disney princess?

Ans- Snow White

Q36. Which is the closest star to the Earth?

Ans- The Sun

Q37. Who invented the telephone?

Ans- Alexander Graham Bell

Q38. From which country did the Statue of Liberty come?

Ans- France

Q39. Which is the largest continent?

Ans- Asia

Q40. How many Great Lakes are there?

Ans- Five

Q41. Which school did Harry Potter attend?

Ans- Hogwarts

Q42. Which animal is Baloo in the Jungle Book?

Ans- A Bear

Q43. Which is the highest-grossing holiday movie of all time?

Ans- Home Alone

Q44. What is the name of the longest river in the world?

Ans- The Nile

Q45. What is a thermometer used for?

Ans- To measure temperature

Also Read: Christmas Trivia Questions for Kids | Disney Trivia Questions | Animal Trivia Questions for Kids