Animal Trivia Questions for Kids

Animal Trivia Questions and Answers for Kids

Trivia questions are a fun way to assess a kid’s knowledge. Animal trivia is most kids’ favorite topic. It is also a great way to boost their memory retention. By asking trivia questions, you are making sure that kids enjoy the learning experience.

If you wish to play trivia games with your little ones, then you have landed at the right place. We provide you with animal trivia questions and answers for kids. Get animal trivia questions for kids in printable form so that you can play Animal Trivia with your kids.

Given below are animal trivia questions for kids along with answers:

Q1. Which is the tallest animal in the world?

Ans: Giraffe

Q2. Which animal has the longest lifeline?

Ans: The arctic whale

Q3. How many legs does an octopus have?

Ans: Eight

Q4. Mention one flightless bird.

Ans: Ostrich

Q5. Which animal is doe?

Ans: A female deer

Q6. Which bird is the symbol of peace?

Ans: Dove

Q7. Which animal is Joey?

Ans: Baby kangaroo

Q8. Which is the fastest animal?

Ans: Cheetah

Q9. What is the group of lions named?

Ans: A pride

Q10. Which bird lays the largest egg?

Ans: Ostrich

Q11. What does a panda eat?

Ans: Bamboo

Q12. Which is the only mammal that can fly?

Ans: Bat 

Q13. Which is the only land animal that cannot jump?

Ans: Elephant

Q14. Which is the only bird that can fly backwards?

Ans: Hummingbirds

Q15. Which is the tallest bird in the world?

Ans: Ostrich

Q16. Which bird is known to be the fastest bird?

Ans: Falcon

Q17. What is the horn of a rhinoceros made of?

Ans: Hair

Q18. Which insect can lift up to 50 times its body weight?

Ans: Ant

Q19. How many legs does a lobster have?

Ans: Ten

Q20. What is the largest mammal?

Ans: Whale

Q21. What is a group of crows called?

Ans: A murder

Q22. Which animal is known to have 3 hearts?

Ans: Octopus

Q23. Which animal never sleeps?

Ans: Bullfrog

Q24. Which big cat is the largest?

Ans: Siberian tiger

Q25. Which land animal can open its mouth the widest?

Ans: Hippopotamus

Q26. Which is the largest animal on earth?

Ans: Blue whale

Q27. What is the animal called that eats both plant and meat?

Ans: Omnivore

Q28. Why do snakes stick out their tongue?

Ans: To smell the air

Q29. What is a group of wolves called?

Ans: A pack of wolves

Q30. Where is a shrimp’s heart located?

Ans: In its head

Q31. For how many years can a snail sleep?

Ans: Three years

Q32. Is an ostrich eye bigger than an ostrich brain?

Ans: Yes

Q33. Which is the only land animal that can’t jump?

Ans: Elephant

Q34. What is a group of fish called?

Ans: A school of fish

Q35. What color is a flamingo when it is born?

Ans: Gray

Kids are curious by nature. They always ask questions about the surroundings and the world around them. Of all the things, animals fascinate them the most. Animals share the world with humans and they are an important part of the ecosystem. 

In order to know more about animals, we have provided a set of trivia questions about animals. You can get it in printable form and ask these questions to your kids.

We hope you liked Animal Trivia Questions for Kids. For more kids learning resources, keep visiting Play Osmo. 

Also read, Math Games For Grade 2, Spelling Games For Kids, Christmas Trivia Questions for KidsDisney Trivia Questions & Trivia Games for Kids